Για τους περισσότερους ανθρώπους η εργασία απαιτεί πολύωρη ορθοστασία με αποτέλεσμα το αίσθημα βάρους και πόνου στα πόδια μας. Ακόμη και η διαδρομή προς την εργασία μας πολλές φορές αποβαίνει κουραστική.
Συμβουλές υγείας και φροντίδας ποδιών – Πολύωρη ορθοστασία
Μερικά από τα επαγγέλματα που απαιτούν πολύωρη ορθοστασία είναι αυτά των δασκάλων, των καθηγητών, των νοσηλευτών, των αεροσυνοδών, των κομμωτών, των πωλητών κ.α.
Παρακάτω θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για την φροντίδα των ποδιών κατά τη διάρκεια της εργασίας:
- Nα μην μένετε ακίνητοι στο ίδιο σημείο για πολύ ώρα
- Προτιμήστε τα άνετα παπούτσια ώστε να έχετε την ευκολία και την άνεση των κινήσεων σας στο χώρο
- Αν στέκεστε πολύ ώρα, φροντίστε να στέκεστε για λίγο πότε στο ένα και πότε στο άλλο πόδι ώστε να ξεμουδιάζετε
- Αν έχετε κάποιο ιστορικό, φροντίστε να φοράτε την ειδική ελαστική κάλτσα
- Κάνετε καθημερινή λήψη ενός βιο –φλεβοτονικού σκευάσματος π.χ. Antistax σε συνδυασμό με μασάζ στα πόδια σας με την κρέμα ή το gel του ίδιου σκευάσματος που περιέχουν και δραστική ουσία
- Η αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να είναι ολιστική, να αρχίζει έγκαιρα, να επεκτείνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να μην περιορίζεται τότε που τα συμπτώματα είναι πιο έντονα.
Τα φυσικά φλαβονοειδή, που προέρχονται από το εκχύλισμα των φύλλων της κόκκινης αμπέλου π.χ. το Antistax, είναι σκευάσματα που μπορεί να ανακουφίσουν αποτελεσματικά τον πάσχοντα από το αίσθημα βάρους και πόνου στα πόδια.
Επιστημονικές Μελέτες – Ορθοστασία και εργασία
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα προϊόντα αυτά όχι μόνο αντιμετωπίζουν τα δυσάρεστα συμπτώματα, αλλά και ενδυναμώνουν τις φλέβες.
Τα φλαβονοειδή δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό και μπορούν να ληφθούν μόνο μέσω της διατροφής.
Σε πολλές κλινικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι τα φυσικά φλαβονοειδή βοηθούν στην διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας.
Έχει επίσης αποδειχθεί ότι προστατεύουν το αγγειακό επιθήλιο σταθεροποιώντας τις μεμβράνες και αυξάνουν την ελαστικότητα τους (ομαλοποίηση της αγγειακής διαπερατότητας).
Το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων είναι η διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας, η μείωση της εμφάνισης οιδημάτων (πρησμένα πόδια) καθώς και η ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως το αίσθημα βάρους και ο πόνος που νιώθουμε στα κάτω άκρα.
Όταν το αίσθημα βάρους και ο πόνος παραμένει για μεγάλο διάστημα τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε άμεσα το γιατρό σας.
Ιωάννης Κωτσικόρης | Αγγειοχειρουργός | Πηγή: Iator.gr