10 σπιτικά γιατροσόφια για καθημερινή χρήση. Ελιές και λεμόνια, μαγειρική σόδα, μήλα, γαρίφαλο, ζάχαρη, γιαούρτι, μολύβι. Η θεραπευτική πλευρά των τροφίμων.
10 σπιτικά γιατροσόφια για καθημερινή θεραπευτική χρήση
Την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο μην πάρετε παυσίπονο. Την επόμενη φορά που θα μυρίζει η ανάσα σας μην μασήσετε τσίχλες.
Και την επόμενη φορά που έχετε λόξιγκά μη βάλετε κάποιον να σας τρομάξει.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα, εκτός από τα παραπάνω.
Τα σπιτικά γιατροσόφια δεν έχουν τελειωμό και εφαρμόζονται σε πλήθος καταστάσεων που σας ταλαιπωρούν καθημερινά.
Πριν, λοιπόν, καταλήξετε σε χημικές λύσεις, δοκιμάστε τις παρακάτω 10 συνταγές και ανακαλύψτε τη θεραπευτική πλευρά πολλών πραγμάτων και τροφίμων που μέχρι τώρα δεν αντιλαμβανόσασταν καν.
Ελιές για ναυτία, μολύβι για πονοκέφαλο, γιαούρτι για κακή αναπνοή
Ας δούμε πιο αναλυτικά που μπορούν να μας βοηθήσουν οι ελιές, ένα μολύβι και το γιαούρτι:
Η ναυτία προκαλεί την αυξημένη παραγωγή σάλιου, που με τη σειρά της προκαλεί τη δυσάρεστη αίσθηση της αναγούλας.
Οι τανίνες, όμως, που περιέχονται στις ελιές, έχουν την ικανότητα να ξηραίνουν το στόμα και να βοηθούν στην ανακούφιση από το δυσάρεστο αυτό αίσθημα.
Μόλις αρχίσετε να νιώθετε τα πρώτα σημάδια της ναυτίας, φάτε μερικές ελιές, ενώ τα ίδια αποτελέσματα θα έχετε και αν πιπιλίσετε μερικές φέτες από λεμόνι.
Κάθε φορά που αγχώνεστε και στρεσάρεστε, ασυνείδητα σφίγγετε το σαγόνι και τα τα δόντια σας.
Αυτό το σφίξιμο, προκαλεί ένταση στους μύες που συνδέουν το σαγόνι με τους κροτάφους σας και προκαλείται ένας ενοχλητικός πονοκέφαλος.
Μια εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση αυτού του πονοκεφάλου είναι η τοποθέτηση ενός μολυβιού ανάμεσα στα δόντια, καθώς θα σας «αναγκάσει» να μην σφίγγετε το σαγόνι σας και κατά συνέπεια να χαλαρώσετε όλους τους συνδεόμενους μύες.
Έρευνες που βρίσκονται σε αρχικά στάδια, έχουν δείξει πως τα βακτήρια που βρίσκονται στο γιαούρτι, μπορούν να εξαλείψουν τα βακτήρια που προκαλούν τη δυσοσμία του στόματος.
Τα ζωντανά βακτήρια που βρίσκονται στο γιαούρτι καταφέρνουν, όχι μόνο να να εξαλείψουν τα βακτήρια που προκαλούν το πρόβλημα στην στοματική κοιλότητα, αλλά να δημιουργήσουν και ένα αφιλόξενο περιβάλλον για την ανάπτυξή τους.
Μπαλάκι τένις για πόδια, ζάχαρη για λόξιγκα, παγωτό για έγκαυμα
Ας δούμε πιο αναλυτικά που μπορούν να μας βοηθήσουν ένα μπαλάκι του τένις, η ζάχαρη και το παγωτό:
Μετά από μια κουραστική μέρα περιποιηθείτε τα πόδια σας και εκτός από ένα ζεστό ποδόλουτρο.
Kάντε τους ένα μινι μασάζ για περίπου 1-2 λεπτά με τη βοήθεια μια μπάλας του τένις, του πινγκ-πονγκ ή μιας στρογγυλής κονσέρβας.
Κυλίστε τα πέλματά σας πάνω στη μπάλα και θα νιώσετε άμεσα ανακούφιση, ενώ αν θέλετε να δροσίσετε τα ταλαιπωρημένα σας πόδια, χρησιμοποιήστε αντί της μπάλας, ένα μπουκάλι με παγωμένο νερό.
Ένα σκέτο κουταλάκι ζάχαρη μπορεί να σταματήσει το λόξιγκα μέσα σε λίγα λεπτά.
H ζάχαρη έχει την ικανότητα να επηρεάζει τους μύες των νεύρων, που δίνουν την εντολή στους μύες του διαφράγματος να συσπαστούν σπασμωδικά, προκαλώντας τον ενοχλητικό λόξιγκα, οδηγώντας έτσι στη σταδιακή υποχώρησή του.
Ας δούμε πιο αναλυτικά που μπορούν να μας βοηθήσουν επίσης, το παγωτό, η μαγειρική σόδα, τα μήλα και το γαρίφαλο:
Ο ουρανίσκος είναι ευαίσθητη περιοχή και εύκολα προκαλείται έγκαυμα στον εξωτερικό λεπτό ιστό του, αν καταναλώσουμε ένα πολύ ζεστό φαγητό.
Τέτοιου είδους ατυχήματα, που συμβαίνουν κυρίως με την πίτσα, που η αναμονή της απόλαυσης μας κάνει ανίκανους να περιμένουμε να κρυώσει, αντιμετωπίζονται με μια κουταλιά παγωμένο γιαούρτι ή παγωτό.
Η δροσιά του παγωτού ανακουφίζει άμεσα, ενώ για τόσο διάστημα, ώστε να μην προλάβει να γίνει επίπονο το κρύο, κάτι που πιθανώς θα συμβεί με το αν βάλετε ένα παγάκι στο στόμα σας, που θα λιώσει πολύ πιο αργά.
Τσίχλα, μαγειρική σόδα, μήλα και γαρίφαλο. Που μας βοηθούν;
Ας δούμε πιο αναλυτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη καθημερινότητα μας μία τσίχλα, η γνωστή μας μαγειρική σόδα, τα μήλα και το γαρίφαλο:
Έρευνα σε φοιτητές που υποβλήθηκαν σε συνθήκες κυκλοφοριακής κίνησης, έδειξε πως όσοι, κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, μασούσαν τσίχλα με γεύση κανέλας ή μέντας, είχαν χαμηλότερα ποσοστά άγχους ή κούρασης κατά 20%, απόγνωσης από το μποτιλιάρισμα κατά 25%, αυξημένα αντανακλαστικά κατά 30%
Παράλληλα είχαν την εντύπωση πως η διαδρομή ήταν τελικά μικρότερη από την αναμενόμενη, παρά την ταλαιπωρία της κίνησης.
Εάν ωστόσο δεν τρώτε τσίχλες ή καραμέλες, δοκιμάστε αρωματικά αυτοκινήτου με άρωμα μέντας ή κανέλας και θα έχετε παρόμοια αποτελέσματα.
Όταν νιώσετε τα πρώτα σημάδια λοίμωξης του ουροποιητικού, πίνετε σε καθημερινή βάση ένα κουταλάκι του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα, διαλυμένο μέσα σε 1 κούπα νερό.
Εφαρμόζετε τη θεραπεία, μέχρι να πάρετε το αντιβιωτικό που θα σας συστήσει ο γιατρός σας.
Η σόδα κάνει το περιβάλλον στην ουροδόχο κύστη περισσότερο αλκαλικό, εμποδίζοντας τουλάχιστον τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.
Τα τραγανά φρούτα και λαχανικά λειτουργούν σαν οδοντόβουρτσες, όταν τα κόβετε με τα δόντια σας και τα μασάτε.
Έχουν επίσης από μόνα τους φυσικές καθαρτικές ιδιότητες πάνω στο σμάλτο των δοντιών και μπορούν και απομακρύνουν τυχόν λεκέδες.
Πιο συγκεκριμένα τα μήλα, έχουν το μηλικό οξύ το οποίο βοηθά ενεργά στη διάλυση των λεκέδων.
Ραντίστε με σκόνη γαρίφαλου τις γρατζουνιές και τα κοψίματα και προστατέψτε τα από τη μόλυνση.
Το λάδι του γαρίφαλου είναι πλούσιο σε ευγενόλη, η οποία έχει αντισηπτική, αλλά και αναλγητική δράση. Πηγή: iator.gr