Στομαχικός ή κοιλιακός πόνος το καλοκαίρι, συμβουλές αντιμετώπισης – θεραπείας. Περιπτώσεις βαρυστομαχιάς και δυσπεψίας, περιπτώσεις κολικών ή δυσκοιλιότητας.
Στομαχικός ή κοιλιακός πόνος το καλοκαίρι. Συμβουλές αντιμετώπισης
Το καλοκαίρι είναι για όλους συνδεδεμένο με διακοπές, βουνό, θάλασσα, μπάνια, ταξίδια, διασκέδαση, ξεκούραση και γενικά με την απόλαυση.
Μερικές φορές όμως, πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν ένα ισχυρό στομαχικό ή κοιλιακό πόνο, ο οποίος δημιουργεί κακή ψυχολογική διάθεση και καταστρέφει τις ημέρες που εμφανίζεται.
Δυστυχώς, ακόμη και τα πιο «γερά στομάχια» κάποια στιγμή βρίσκουν τον δάσκαλό τους.
Είτε πρόκειται για απλές περιπτώσεις «βαρυστομαχιάς» και δυσπεψίας είτε για πιο επίμονες περιπτώσεις κολικών ή δυσκοιλιότητας, ο πόνος στην συγκεκριμένη περιοχή είναι ικανός να μας «διπλώσει».
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον στομαχικό – κοιλιακό πόνο
Το βασικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε να θεραπεύσετε τον στομαχικό – κοιλιακό πόνο μόνοι σας αν:
- Είναι σοβαρός και επιδεινώνεται
- Συνοδεύεται από απώλεια βάρους
- Συνοδεύεται από αιμορραγία από το έντερο
- Συνοδεύεται από δυσκολία στην κατάποση
- Συνοδεύεται από επίμονους εμετούς
Στομαχικός ή κοιλιακός πόνος | Δοκιμασμένες & ασφαλείς θεραπείς
Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, υπάρχουν δοκιμασμένες και ασφαλείς θεραπείες αφού, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα ξένων και ελληνικών ερευνών, τις περισσότερες φορές (62%), το σύμπτωμα θεραπεύεται με τη λήψη κάποιας φαρμακευτικής ουσίας.
Το ποσοστό αυτό μεγαλώνει σημαντικά (83%) στις ηλικίες 25-34.
Σε αντίθεση με τα αντιφλεγμονώδη, τα σπασμολυτικά όπως είναι η υοσκιναμίνη δεν δημιουργούν παρενέργειες και προσφέρουν πραγματική και άμεση ανακούφιση.
Η υοσκιναμίνη, για περισσότερα από 50 χρόνια, είναι ένα καταξιωμένο, ασφαλές και αποτελεσματικό σπασμολυτικό για την ανακούφιση από τη δυσφορία και τον πόνο στο γαστρεντερικό σωλήνα.
Με τη μοναδική, στοχευμένη δράση της η οποία ξεκινά 15 λεπτά από την λήψη, χαλαρώνει τους συσπώμενους μύες του πεπτικού συστήματος, αντιμετωπίζοντας την αιτία του πόνου αντί απλώς να τη συγκαλύπτει.
Επιπρόσθετα, καλό θα είναι γενικά να θυμάστε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε τα τρόφιμα και τα ποτά που ξέρετε ότι θα σας προκαλέσουν πόνο, και να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε το στρες στην καθημερινότητα σας.
Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
Αλκιβιάδης Ευθυμίου | Ειδικός Γαστρεντερολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών | Πηγή: Iator.gr