Δορυφορικές εικόνες καιρού Ελλάδας & Ευρώπης (υπέρυθρες και ορατές) online από διάφορες πηγές. Μετεωρολογικοί δορυφόροι, δορυφορική εικόνα υδρατμών Ευρώπης.
Καιρός, δορυφορικές εικόνες Ελλάδας & Ευρώπης (υπέρυθρες και ορατές)
Online δορυφορικές εικόνες σε «πραγματικό χρόνο» που ανανεώνονται κάθε λίγα λεπτά και μας δίνουν μια εξαιρετική θέα / οπτική από ψηλά πως είναι ο καιρός σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι δορυφορικές εικόνες αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση του καιρού από το διάστημα ενώ χρησιμεύουν επίσης στην πρόγνωση αλλά και στην παρακολούθηση των κλιματικών αλλαγών.
Συγχρονισμένος Παγκόσμιος Χρόνος ( Coordinated Universal Time – UTC). Επειδή όλες οι δορυφορικές εικόνες αναφέρονται σε ώρα UTC, για να μπορείτε να συγκρίνετε με την τρέχουσα ώρα Ελλάδας
Δορυφορική Εικόνα Υπερύθρων – Καιρού της Ευρώπης και Ελλάδας
Καιρός 20.11.2024. Live – τώρα η Δορυφορική Εικόνα Υπερύθρων της Ευρώπης και της Ελλάδας. Κάθε «κινούμενο στιγμιότυπο» εικόνας έχει χρονικό διάστημα (time step) 15 λεπτών. Νεφοκάλυψη, σύννεφα, βαρομετρικά και άλλα καιρικά στοιχεία.
Ορατή Δορυφορική Εικόνα της Ευρώπης
Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως οι δορυφορικές παρατηρήσεις (κατ’ επέκταση οι εικόνες) δεν είναι τίποτε άλλο παρά μετρήσεις της ενέργειας που εκπέμπεται από μία επιφάνεια που βρίσκεται κάτω από τον αισθητήρα του εκάστοτε δορυφόρου.
Η ενέργεια αυτή δεν είναι γενική και αόριστη, αλλά η ενέργεια της ακτινοβολίας που εκπέμπει η υποκείμενη του δορυφόρου επιφάνεια σε συγκεκριμένες περιοχές του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Σε ό,τι αφορά στην κατανόηση του καιρού, οι περιοχές του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που μας απασχολούν είναι το ορατό (VIS) και το υπέρυθρο (IR).
Κάθε δορυφορική εικόνα αποτελείται από χιλιάδες εικονοστοιχεία (pixels). Σε κάθε ένα από αυτά αντιστοιχίζεται και μία διαφορετική απόχρωση του γκρι, αναπαριστώντας το επίπεδο της ενέργειας ή της θερμοκρασίας που αντιλαμβάνεται ο αισθητήρας του δορυφόρου για το συγκεκριμένο pixel.
Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση μεταξύ ενός αντικειμένου (νέφος) και του υποβάθρου (επιφάνεια της γης), τόσο ευκολότερη είναι η αναγνώριση βασικών δομών στην δορυφορική εικόνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολύ καλής αντίθεσης είναι η παρουσία μιας καλά ανεπτυγμένης καταιγίδας πάνω από τη σκοτεινή επιφάνεια του ωκεανού (περισσότερα)