Γυναίκες και σουτιέν (στηθόδεσμος), μία αιώνια αλληλεξάρτηση. Ολες αντιμετωπίζουν συχνά τα ίδια προβλήματα, δυσχέρειες κλπ με το πάνω μέρος των εσωρούχων τους. «Μήπως φαίνεται πολύ το σουτιέν μου»; «φαίνεται η τιράντα του σουτιέν μου», «με σφίγγει υπερβολικά», «πως θα τα κρεμάσω»; ….και άλλα πολλά που εμείς οι άντρες προφανώς δεν καταλαβαίνουμε και ούτε θα καταλάβουμε ποτέ. Εδώ που τα λέμε… το μόνο που έχει απασχολήσει διαχρονικά το αντρικό φύλλο – επί του θέματος – είναι πως ξεκουμπώνει ένα σουτιέν. είτε γρήγορα είτε με το ένα χέρι (άντρες !!! )
Εν πάση περιπτώσει…. ο Θεός θα μας τιμωρήσει στην κόλαση τους άντρες (πχ θα μας πρήξει τα αχαμνά και θα βάζουμε σουτιέν / κορσέ του 1850 για να περπατάμε) …. αλλά μέχρι τότε, δείτε το Video με 11 απλά κόλπα για να γίνει η ζωή των γυναικών (μας) πιο εύκολη με το στήθος και το σουτιέν τους. Προφανώς και βλέπετε το Video …με άλλη προοπτική και από τους άντρες.
Εάν δηλαδή καμία μέρα ψάχνω σελιδοδείκτη θα ρωτήσω την γυναίκα μου τι τους έκανε….. 😉
Στηθόδεσμος – Σουτιέν – wikipedia
Στηθόδεσμος είναι γυναικείο εσώρουχο που καλύπτει, στολίζει και προστατεύει το γυναικείο στήθος. Στη σημερινή εποχή είναι πιο συνηθισμένη στην καθομιλουμένη η χρήση της γαλλικής λέξης “σουτιέν”, που σημαίνει “υποστήριγμα”. Η ονομασία αυτή αναφέρεται στην υποστήριξη που προσφέρει ο στηθόδεσμος στο γυναικείο στήθος, τόσο από μηχανική άποψη, μη αφήνοντάς το να κρεμάσει λόγω της βαρύτητας αλλά και από αισθητική, κάνοντάς το να φαίνεται πιο στητό, νεανικό και θελκτικό. Ο στηθόδεσμος περιορίζει επίσης τις κινήσεις του στήθους κατά την άθληση, το τρέξιμο ή γενικά την κίνηση του σώματος. Στις μινωικές τοιχογραφίες της Κνωσσού απεικονίζεται ένα είδος στηθόδεσμου που προβάλλει αντί να καλύπτει το γυναικείο στήθος. Στην αρχαία ελληνική απαντούν οι λέξεις “στηθοδέσμη”, “μαστόδετον”, “μαστόδεσμος”, “απόδεσμος”. Στη σημερινή του μορφή, το σουτιέν προήλθε από τον κορσέ, εσώρουχο που φορούσαν οι γυναίκες στο δυτικό κόσμο από τον 16ο αιώνα και μέχρι τον 20ο.