Πασχαλινά cupcakes. Συνταγή για νόστιμα καπ κέικς, διακοσμημένα με κρέμα βουτύρου ή ζαχαρόπαστα. Όμορφη και νόστιμη ιδέα για δώρο σε βαπτιστήρια, συγγενείς και φίλους για τις γιορτές του Πάσχα.
Πασχαλινά cupcakes. Συνταγή, υλικά και εκτέλεση
Δείτε παρακάτω την συνταγή, τα υλικά και την εκτέλεση για νόστιμα Πασχαλινά cupcakes.
Πασχαλινά cupcakes – Υλικά
- 3/4 φλ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
- 3/4 κουταλάκι baking powder
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 2 κουταλάκια βανίλια
- 1 1/2 φλ. γάλα
Πασχαλινά cupcakes – Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα δοχείο χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπώντας. Ξεκολλάμε τα υλικά από τα τοιχώματα και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε τα αυγά (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), ένα ένα, χτυπώντας τα καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το μείγμα αλευριού και το γάλα, στο μείγμα βουτύρου χτυπώντας.
Χτυπάμε για ακόμη 20 δευτερόλεπτα. Βάζουμε σε μια φόρμα για μικρά κέικ 24 έως 30 θήκες 6,5 εκατοστών. Γεμίζουμε με την ζύμη κάθε θήκη έως τη μέση ή έως τα 3/4.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 18 έως 22 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πασχαλινά cupcakes. Κρέμα Βουτύρου – Υλικά
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 1/2 φλ. μαργαρίνη
- 4 φλ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. γάλα ή νερό
- 1 κ.γ. βανίλια
Κρέμα Βουτύρου – Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Τα χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα, μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
Χρωματίζουμε την κρέμα προσθέτοντας χρώματα ζαχαροπλαστικής (σε μορφή πάστας καλύτερα για να μην αραιώσουν την κρέμα).
Χωρίζουμε την κρέμα σε μπολάκια ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε, βάζουμε χρώμα στο κάθε μπολάκι και ανακατεύουμε. Αν η κρέμα γίνει πολύ σφιχτή προσθέτουμε νερό, αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε άχνη ζάχαρη.
Πηγή : Popi-it.gr