Συνταγή για Μαγειρίτσα. Δείτε την τεχνική της μαγειρίτσας σε video. Συνταγή, υλικά και εκτέλεση για έξι (6) μερίδες. Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι.
Συνταγή για Μαγειρίτσα . Συνταγή, υλικά και εκτέλεση για έξι μερίδες
Υλικά μαγειρίτσας
- 1 Συκωταριά
- Έντερα
- 1 Φλιτζάνι λάδι
- 2 Μαρούλια ψιλοκομμένα
- 12 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 Φλιτζάνι ρύζι
- 2 Αυγά
- 2 Λεμόνια
- Άνηθος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για τη μαγειρίτσα
Πλένουμε πολύ προσεκτικά τα έντερα και την συκωταριά τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό. Αφού βράσουν τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε κατσαρόλα με καυτό λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
Ακολούθως προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 4 φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσουν προσθέτουμε και το ρύζι. Σβήνουμε την φωτιά αφού βράσει και ετοιμασθεί το μείγμα.
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε και στη συνέχεια, σιγά σιγά, τα στυμμένα λεμόνια. Στο ομοιόμορφο μίγμα προσθέτουμε λίγο λίγο, ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει.
Αφού έχει προστεθεί αρκετό ζουμί για να ζεσταθεί το μείγμα, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.
Η Μαγειρίτσα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!
Μαγειρίτσα παραδοσιακή για το βράδυ της Ανάστασης
Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.
Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι.
Σκοπός του πασχαλινού εδέσματος αυτού είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι του πιστού για την αυριανή κατανάλωση κρέατος μετά από την αποχή (νηστεία).