Συνταγή κατσίκι γεμιστό στις κλιματόβεργες. Το Πάσχα το έχουμε συνδέσει με το σουβλιστό αρνί, ένα έθιμο από τη Ρούμελη και έχει καθιερωθεί σε όλη την Ελλάδα.
Συνταγή κατσίκι γεμιστό στις κλιματόβεργες – Αμαλία Μπίρτσα
Η Αμαλία Μπίρτσα, μαθηματικός και συντάκτρια στο blog μαγειρικής, syntageskardias.blogspot.com μας φτιάχνει συνταγές για την ημέρα του Πάσχα!
Η Αμαλία έρχεται από την Χαλκίδα και φτιάχνει οικογενειακές συνταγές: κατσίκι γεμιστό που μπαίνει στον φούρνο, εύκολα γαρδουμπάκια με ντομάτα στην κατσαρόλα και μια πίτα με ανοιξιάτικα χόρτα για συνοδευτικό.
Η νοστιμιά του σουβλιστού αρνιού είναι σίγουρα μοναδική. Ωστόσο σε πολλά μέρη της Ελλάδας, πολλοί απολαμβάνουν το αρνάκι ή το κατσικάκι τους το Πάσχα, μαγειρεμένο με διαφορετικούς τρόπους.
Η εναλλακτική πρότασή μας σήμερα προέρχεται από την ιδιαίτερη πατρίδα του καλού μου, τη Νέα Αρτάκη, κι έχει τις ρίζες της στην Μικρά Ασία.
Μαγειρεμένο στον φούρνο και γεμιστό με όλα τα καλά και όλες τις υπέροχες μυρωδιές της Ελληνικής άνοιξης.